Αυστηρή γλώσσα Παυλόπουλου προς Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία

Σαφές μήνυμα στα Σκόπια να εγκαταλείψουν τους αλυτρωτισμούς, προκειμένου να βρεθεί λύση, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τα εθνικά θέματα της Ελλάδας είναι και θέματα της ευρύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας, ενώ, απευθυνόμενος στους συμμάχους, αλλά και στις χώρες που προσδοκούν να γίνουν μέλη της Ε.Ε, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα αυτό που απαιτεί «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Μιλώντας για το ζήτημα της πΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως για να έχει ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή προοπτική, θα πρέπει η χώρα να εφαρμόζει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, θα πρέπει να μην έχει αλυτρωτικές τάσεις, ενώ σχετικά με την ονομασία της, τόνισε πως θα πρέπει «το όνομα να αποκλείει οποιονδήποτε αλυτρωτισμό, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές στην έννομη τάξη, ξεκινώντας από το Σύνταγμα αλλά και να υπάρξουν εγγυήσεις που θα αποκλείουν τον αλυτρωτισμό που αφορά τα σύνορα».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω