Σε λανθασμένη αλλαγή σιδηροτροχιάς φέρεται να οφείλεται η σύγκρουση ενός επιβατικού τρένου της Amtrak με ένα φορτηγό τρένο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν την Κυριακή δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 116 άλλοι στη Νότια Καρολίνα.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) δήλωσε πως ο διακόπτης για την αλλαγή σιδηροτροχιάς είχε κλειδωθεί σε μία θέση που κατηύθυνε ένα τρένο της Amtrak σε παρακαμπτήρια γραμμή κοντά στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, όπου προσέκρουσε σε ένα σταθμευμένο, κενό από επιβαίνοντες τρένο της εμπορικής μεταφορικής εταιρίας CXS, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας των σιδηροτροχιών.

«Το κλειδί σε αυτή την έρευνα είναι να μάθουμε γιατί η αλλαγή σιδηροτροχιάς είχε γίνει με αυτό τον τρόπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ο Ρόμπερτ Σάμγουολτ, πρόεδρος της NTSB.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amtrak Ρίτσαρντ Άντερσον δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η CSX είναι υπεύθυνη για το ατύχημα λόγω της λανθασμένης αλλαγής σιδηροτροχιάς.

Αξιωματούχοι και από τις δύο εταιρίες υπέβαλαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των δύο νεκρών, ενός μηχανικού της Amtrak και ενός μηχανοδηγού.

Δύο από τους 116 τραυματίες παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω