Στο θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών, θέμα που απασχολεί τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, παρεμβαίνει η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ σχετικά με το υποχρεωτικό εργασιακό τριαντάωρο στην εκπαίδευση, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για διγλωσσία και εμπαιγμό των εκπαιδευτικών.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας σε μια αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης της πικρής αλήθειας ότι με κάθε τρόπο υλοποιούν τις συμφωνίες με τους θεσμούς χρησιμοποιούν διπλή γλώσσα. «Υποτακτικοί» προς τα έξω – «σημαιοφόροι» του αγώνα κατά των θεσμών στο εσωτερικό!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για άμεση απόσυρση της απαράδεκτης και παράνομης εγκυκλίου για το ωράριο, καθώς και για τα άρθρα του Ν. 4512/18 για το 30ωρο και τις συγχωνεύσεις.

Στηρίζει, επίσης, τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών που καλούν τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο, όπως μέχρι τώρα έκαναν, και να μην εφαρμόσουν καμία εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30ώρες την εβδομάδα».

Για το θέμα αυτό η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, κοινοποίησε τη γνωμοδότηση της νομικής της συμβούλου, Μαρίας – Μαγδαληνής Τσίπρα.

Συνδιάσκεψη και αξιολόγηση

Επίσης η ΑΔΕΔΥ σε άλλη ανακοίνωσή της, προς τις οργανώσεις μέλη της, αναφέρει για την διήμερη Πανελλήνια Συνδιάσκεψή της, που έγινε στην Αθήνα, στις 2 και 3 του Φλεβάρη του 2018, ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως «συμμετείχαν περισσότεροι από 170 σύνεδροι, μέλη του Γενικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πήραν το λόγο όλοι/ες όσοι/ες τον ζήτησαν (πάνω από 65) αναπτύσσοντας πλούτο απόψεων με εξαιρετικές συμβολές, στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διάλογου.

Το θέμα συζήτησης που κυριάρχησε, ήταν η θέση του Τριτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου των Δημοσίων Υπαλλήλων αναφορικά με την «Αξιολόγηση» αλλά και η ανάδειξη ενός συνεκτικού σχεδίου δράσης για το επόμενο διάστημα, τα οποία διατυπώθηκαν στη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου, που σας έχει ήδη αποσταλεί».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω