ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΑ

Στόχος η Λάρισα να γίνει καθολικά προσβάσιμη για ΑΜΕΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Λάρισα. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας Ράλλης Τσιουλάκης. Σκοπός του μνημονίου είναι η βελτίωση των συνθηκών για τα  ΑΜΕΑ αλλά και οι παρεμβάσεις στη Λάρισα ώστε να μετατραπεί σε μια καθολικά προσβάσιμη πόλη για τα άτομα με αναπηρία.

ΑΜΕΑ 5

Οι δράσεις που προηγήθηκαν του συμφώνου και το οριοθέτησαν ήταν η λειτουργία του «λευκού» ταξί, η ένταξη των ομάδων των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό τιμολόγιο του δήμου, η δημιουργία ενός στούντιο ηχογράφησης βιβλίων για άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα με την όρασή τους, τα δύο ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ τα οποία πιστοποιήθηκαν και αδειοδοτήθηκαν σε συνεργασία δήμου και Περιφέρειας και η πρώτη προσβάσιμη παιδική χαρά για άτομα με αναπηρία.

ΑΜΕΑ 2

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας για το μνημόνιο σημείωσε ότι «υπογράφουμε μια συμφωνία η οποία είναι προς όφελος των ΑΜΕΑ. Είναι μια συμφωνία με το δήμο και την κοινότητα των ΑΜΕΑ να βελτιώσουμε τις συνθήκες προσβασιμότητας, τις συνθήκες λειτουργικότητας και να φέρουμε ισονομία αυτών των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα».

ΑΜΕΑ 4

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε την σημασία υπογραφής και υλοποίησης του μνημονίου. «Το σύμφωνο αυτό βάζει μπροστά τις ευθύνες όλων μας για την Λάρισα. Για μια καθολικά προσβάσιμη πόλη αξιοποιώντας όλες τις καλές πρακτικές που υπήρξαν. Θέλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια αποιδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία. Επίσης αυτή η διαταραγμένη σχέση των ΑΜΕΑ με την κοινωνία πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Πρέπει να κάνουμε μια καμπάνια για αυτό το ζήτημα», κατέληξε ο κ Καλογιάννης.

ΑΜΕΑ

«Αλλάζουμε σελίδα με την υπογραφή αυτού του μνημονίου, στη σχέση ανάμεσα στα άτομα με αναπηρία και στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Δημιουργούμε ένα πιλοτικό πλαίσιο συνεργασία που ευελπιστώ να εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Θα πρέπει από κοινού να διαβουλεύονται να δημιουργούν πολιτικές να επεξεργάζονται στρατηγικές προς όφελος των ΑΜΕΑ», ανέφερε στην τοποθέτηση κατά την διάρκεια υπογραφής ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας Ράλλης Τσιουλάκης.

Περισσότερα Εδω