ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΦΕΕΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τι ανακοινώθηκε για τις ασφαλιστικές εισφορές στο σεμινάριο των φοροτεχνικών

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας (Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.) διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα «Επίκαιρα Ασφαλιστικά Θέματα».

Το σεμινάριο διεξήχθη στις  3  Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Σάββατο στην αίθουσα σεμιναρίων της ΔΕΥΑΛ. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Μπούρλος: Δικηγόρος εκδότης περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ και Βασίλειος Κουλούρης: Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

φοροτεχνικοι (6)

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της ΕΦΕΕΛ επισημαίνονται τα εξής:

φοροτεχνικοι (1)

«Η εκδήλωση ομολογουμένως είχε μεγάλη συμμετοχή από Φοροτεχνικούς δείγμα της αγωνίας και του προβληματισμού καθ” ότι σε πολλά θέματα περιμένουμε ακόμη  διευκρινήσεις. Τα σημεία τα οποία απασχόλησαν περισσότερο.

1)  Η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει έως τέλος Μαρτίου όπως επισήμανε ο κος Κουλούρης

2)  Οι ασφαλιστικές εισφορές του 2018 θα υπολογιστούν βάσει του καθαρού εισοδήματος του τελευταίου εκκαθαρισμένου έτους συν τις ασφαλιστικές εισφορές του συγκεκριμένου έτους (μείον 15%το οποίο θα καταργηθεί από 2019) .Οι ασφαλιστικές εισφορές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα για τον προσδιορισμό του φόρου (και το αναφέρουμε γιατί υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται σε ότι ισχύει).

3)  Οι Συνταξιούχοι που εργάζονται θα ασφαλίζονται κανονικά με μείωση της σύνταξης για όσες ημέρες εργάζονται εκτός από συνταξιούχους του ΟΓΑ που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες και αυτό έως το 2025.

φοροτεχνικοι (4)

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου ακολούθησαν σειρά ερωτήσεων από  τους συναδέλφους Λογιστές Φοροτεχνικούς οι οποίες απαντήθηκαν από τους παρευρισκόμενους εισηγητές.

φοροτεχνικοι (2)

Στην εκδήλωσης συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ  ο κος Βασίλειος Καμπάνης, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με τις προσπάθειες για να γίνει ΝΠΔΔ και απεύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τις τοπικές ενώσεις για να επιτύχουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του επαγγέλματος».

Περισσότερα Εδω