Για διαχρονικό πάρτι στο χώρο της υγείας με πολιτικές ευθύνες και με κόστος πολλών δεκάδων δισ. έκανε λόγο στην ΕΡΤ σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2018 ο υπουργός Υγείας. Για πρώτη επιχειρείται σοβαρή θεσμική διαδικασία διερεύνησης συμπλήρωσε ο Α. Ξανθός.

Έχουμε χρέος να ερευνήσουμε τις αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες για την έκρηξη στη φαρμακευτική δαπάνη τη δεκαετία του 2000 χωρίς ποτέ αυτό να διερευνηθεί. Από μόνο του αυτό σημαίνει πολιτική ευθύνη. Πρόκειται για μαύρη οικονομία, μια παραοικονομία της τάξης πολλών δεκάδων δισ., συμπλήρωσε ο υπουργός.

Για πρώτη φορά γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια εξυγίανσης, ένα μέτωπο απέναντι στη διαφθορά. Για πρώτη φορά επιχειρείται μια θεσμική διαδικασία. Υπήρξε συνδρομή του FBI και της αρμόδιας επιτροπής Ανταγωνισμού των ΗΠΑ, είπε ο κ. Ξανθός.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων ο Α. Ξανθός είπε ότι μετά από προσπάθειες τριών χρόνων βρισκόμαστε σε μια φάση επούλωσης πληγών.

Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας είπε ο υπουργός.

Έχουν ήδη προσληφθεί περίπου 4.500 άτομα ως μόνιμο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Μέσα στο 2018 θα τοποθετηθούν 2.000 άτομα (νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό) και περίπου 1.200 γιατροί στο ΕΣΥ, ενώ άλλες 1500 θέσεις γιατρών θα προκηρυχθούν μέσα στο έτος, είπε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω