Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη για δεύτερη θητεία με 56% των ψήφων, έναντι 44% του Σταύρου Μαλά, που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε 225.281 ψήφους, έναντι 169.243 του κ. Μαλά, με την αποχή να ανέρχεται σε 26%, που αντιπροσωπεύει 143.401 ψηφοφόρους.

Στην πρώτη του δήλωση, μετά την επανεκλογή του, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε: «Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχει μόνο η Κύπρος μας, που κερδίζει», ενώ ο Σταύρος Μαλάς σημείωσε ότι «Η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή». 

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Κύπρο Κυπριανού, παγκυπρίως ψήφισε το 73% σε σύγκριση με 71,8% στον πρώτο γύρο.

Συγχαρητήρια μηνύματα στον πρόεδρο Αναστασιάδη

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του. Επίσης, συνεχάρη και τον Σταύρο Μαλά για την προσπάθειά του.

«Εύχομαι», γράφει, σε αυτή την δεύτερη θητεία ο κ. Αναστασιάδης «να ακολουθήσει μια πιο ρεαλιστική και εποικοδομητική πολιτική για μόνιμη λύση και ευημερία στην Κύπρο».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αποστολή τηλεγραφημάτων προς τον Ν. Αναστασιάδη από ξένους ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι τον συγχαίρουν για την επανεκλογή του.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αναφέρει ότι «υπό την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος ξεπέρασε την οικονομική κρίση και συνεισφέρει δημιουργικά στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο κ. Τουσκ σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης μπορεί να υπολογίζει στη στήριξή του για την επανένωση της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κύπρος: Επανεκλέγεται με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Αναστασιάδης (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω