«Καλή χρονιά χωρίς εργατικά ατυχήματα», ήταν η ευχή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, στην ομιλία του στην κοπή της πίτας της ΔΕΗ.

Εκτός από το συγκεκριμένο ζήτημα που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μάστιγα για το χώρο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε στη ΣΣΕ που λήγει σε λίγες εβδομάδες και αποτελεί στόχο των εργαζομένων η υπογραφή νέας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν απολύσεις χωρίς αποζημίωση, διευκρινίζοντας πως με νόμο του 1966, όταν υπήρχαν άλλα ασφαλιστικά δεδομένα στη χώρα, για τη ΔΕΗ υπήρχε πρόβλεψη συμψηφισμού της αποζημίωσης με το εφάπαξ, που όμως είναι χρήματα που προέρχονται μόνο από τους εργαζόμενους. Έκανε αναφορά σε προγράμματα τραπεζών, όπου υπήρχαν υψηλά οικονομικά κίνητρα για εθελούσιες εξόδους.

Ανέφερε πως από την έναρξη των μνημονίων μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν απωλέσει 5,5 δις ευρώ, χωρίς αυτά να τα έχει «κερδίσει» η επιχείρηση.

Τέλος, αναφερόμενος στην αποεπένδυση που επιχειρείται, τόνισε πως οι εργαζόμενοι θα είναι υπέρ της αποτροπής της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, αναφέροντας στοιχεία από τα οποία, δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει όφελος στον καταναλωτή με πιο φθηνό ρεύμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7F4H1N-I40Q?feature=oembed&w=640&h=360]

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω