Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Β. Αποστόλου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή των Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανίας Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») που μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα από τους περιφερειακούς σταθμούς.

Μιλώντας για τον ακατάσχετο λογαριασμό ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών, ανέφερε «Εμείς είπαμε το ακατάσχετο να μην είναι τα 1225 το μήνα, να επεκταθούν σε όλη τη χρονιά και να είναι ένα ποσό γύρω στα 15 χιλιάδες ευρώ, κάτι που βοηθάει την ρευστότητα του χώρου. Το άλλο σημαντικό θέμα είναι η καθυστέρηση για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου του 2015 και 2016 που θα δοθεί γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου και ανέρχεται σε 42 εκ ευρώ».

Για τα θέμα της κάρτας του αγρότη ο κος Αποστόλου δήλωσε πως «την κάρτα του αγρότη την έχουμε ήδη στο 80% της βασικής εγγύησης, πάει πάρα πολύ καλά και θα την επεκτείνουμε. Πρόκειται για μικρά πράγματα που δικαιώνουν σημαντικά την λειτουργία του χώρου».

Ο υπουργός για το ζήτημα της εγγύησης της ελάχιστης τιμής αγροτικών προϊόντων επεσήμανε ότι «δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στους κανονισμούς από το υπουργείο γιατί αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και παραπομπής μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι παρεμβαίνουμε στην διαδικασία της αγοράς.

Ως προς την υπόθεση Novartis, ο κος Αποστόλου τόνισε πως «η υπόθεση κατευθύνθηκε στη Βουλή ώστε να διαλευκανθεί και θεωρώ ότι ήταν πολύ σωστή κίνηση να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός αλλά το κυρίαρχο είναι εάν οι πολιτικοί θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως να υπερασπίσουν και το πολιτικό σύστημα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει παρέμβαση στην δικαιοσύνη με την παρουσία του Κ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναρωτήθηκε αν «οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη γίνονται μπαίνοντας από την κεντρική πόρτα του Αρείου Πάγου και βγαίνοντας από εκεί μετά από μια σχετική ενημέρωση; Ενώ πρόσθεσε με νόημα « Μην μπαίνουμε στην διαδικασία για το πώς γίνονταν οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω