Το ξεπούλημα των ψηφιακών νομισμάτων συνεχίζεται με την ναυαρχίδα, το Bitcoin, να υποχωρεί στο χαμηλότερο σημείο από τον περασμένο Οκτώβριο καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι οι αμερικανικές αρχές θα επιβάλλουν αυστηρότερους κανονισμούς ενώ αρνητικά λειτουργεί η αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Το bitcoin υποχώρησε κάτω από τις 6000 δολάρια το πρωί της Τρίτης πριν ανακάμψει στις 6.300 δολάρια ενω διψήφιες απώλειες κατέγραφαν επίσης άλλα κύρια ψηφιακά νομίσματα όπως το Ether, το Ripple και το Litecoin.

Εναντίον των κρυπτονομισμάτων λειτουργούν επίσης μια σειρά από άλλοι παράγοντες όπως η απόφαση μεγάλων αμερικανικών τραπεζών να απαγορεύσουν τη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά τους και η απόφαση της Facebook να απαγορεύσει τις διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα στην πλατφόρμα της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν απολέσει 500 δισ. δολάρια σε αξία από το υψηλότερο σημείο που είχαν φθάσει τον Ιανουάριο. Η διολίσθηση των ψηφιακών νομισμάτων συνδέεται επίσης με πληροφορίες ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα ζητήσουν να υπάρχει εποπτεία των ανταλλακτηρίων σε ψηφιακά νομίσματα.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επίσης να εξετάζουν το θέμα της εποπτείας των κρυπτονομισμάτων ενώ άλλες ασιατικές χώρες έχουν επιβάλλει απαγόρευση στη διαπραγμάτευσή τους σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδώ!