Παράλληλα με τη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis, στη Βουλή είναι σε εξέλιξη η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, με βασικό θέμα τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια να διερευνήσει και το σκάνδαλο Novartis αλλά το ζήτημα δεν έχει μπει ακόμη στην ημερήσια διάταξη. Στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κάνετε λόγο για 23 προσλήψεις, εγώ γνώριζα μόνον τους 13», τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας  καταθέτοντας για την υπόθεση της διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να παρουσιάσει στοιχεία που θα στηρίζουν τον ισχυρισμό του ότι οι 23 προσληφθέντες δεν πληρώνονταν από το Δημόσιο αλλά από χορηγίες.

Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρίσκεται το ζήτημα της πρόσληψης 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε πολιτικά γραφεία.

«Οφείλω να σας πώς ότι όλες οι μισθοδοσίες όλων των μισθοδοτούμενων, φέρουν την υπογραφή της κυρίας Κρεμαστινού, προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Aναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, o αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε ήδη λόγο για «σκευωρία με πλαστό ηχητικό ντοκουμέντο» και υποστήριξε ότι «η υπόθεση είναι στημένη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη«, ενώ έθεσε στη διάθεση της επιτροπής τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου, Κώστας Κωνσταντόπουλος

Σχετική είδηση:Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση για τη Novartis (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω