Η νέα επίσκεψη του αρμόδιου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί την Πέμπτη στην Αθήνα και η σύνοδος των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euroworking Group η EwG) την Πέμπτη θεωρούνται τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας μαζί με την αναμενόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές με το 7ετές ομόλογο.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα βρεθεί εκ νέου στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, εκτός των άλλων, ενώ είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος αναμένεται να ζητήσει την ολοκλήρωση των τελευταίων, λίγων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και την επιτάχυνση της υλοποίησης των 88 προαπαιτούμενων που εντάσσονται στη τέταρτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Στη συνεδρίαση του EwG που θα γίνει την Πέμπτη αναμένεται ότι θα γίνει επισκόπηση των εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) εντός του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, εκτός από τα 5,7 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα λάβει την υποδόση του ενός δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο αν έχει εκπληρώσει τον στόχο για την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και έχουν προχωρήσει οι πλειστηριασμοί.

Εν τω μεταξύ σε αναμονή βρίσκεται η αγορά για την αναμενόμενη έκδοση του νέου 7ετούς ελληνικού ομολόγου.

Η επιδείνωση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές την προηγούμενη εβδομάδα δεν είναι σύμμαχος αλλά η ισχυρή ζήτηση για ομόλογα που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις διεθνώς ευνοεί την έκδοση.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδώ!