Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου (στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis.

Ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο, που στην χώρα μας το διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας «πραγματικά ανατριχιαστικά» όσα έχουν δει μέχρι στιγμή το φως της δημοσιότητας. Είπε μάλιστα ότι φαίνεται να «υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις να είναι μία υπόθεση μεγαλύτερη και βαθύτερη από την υπόθεση Ziemens».

Σχετικώς με την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων, που ζητούν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, πως είναι και αυτό ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε πως οι εκπρόσωποι της ΝΔ «είχαν μια τρομακτική επιθετικότητα κι έναν τρομακτικό εκνευρισμό» και συμπλήρωσε πως «στο Κοινοβούλιο είδα δύο διαφορετικά συναισθήματα: απόλυτο εκνευρισμό από κάποιους και το άλλο κίτρινα πρόσωπα».

Στις αιτιάσεις της πολιτικών προσώπων ότι η κυβέρνηση έχει παρέμβει στην δικαιοσύνη, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι «εμάς κατηγορούν ότι προσπαθούμε να κάνουμε παρεμβάσεις…οι ίδιοι είναι αυτοί, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος φαίνονται ότι δεν εμπιστεύονται την ελληνική δικαιοσύνη και θεωρούν ότι κατασκευάζονται φαντάσματα».

Καταλήγοντας ο κ. Ζαχαριάδης κάλεσε σε μία «συμμαχία των έντιμων και υγιών δυνάμεων, ώστε να μπορέσει η χώρα επιτέλους να γυρίσει σελίδα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω