Ανταπόκριση – Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πριν από λίγο: «Είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της χώρας μας«.

Πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα τη μετονομασία του αεροδρομίου από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλία».

Την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων χαιρετίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ως ένα θετικό βήμα και μία σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της κυβέρνησης της πΓΔΜ να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα σε «Αυτοκινητόδρομο Φιλία».

«Η σημερινή απόφαση», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας».

Σχετική είδηση:

Κυβέρνηση Σκοπίων: Ενημέρωση της κοινής γνώμης υπάρχει, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω