Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου και στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς, ότι αυτό που ονομάζεται σκάνδαλο Novartis είναι η πολιτική των περισσότερων εταιριών και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Οι εταιρίες προσπαθούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους και ανάλογα με τις αντιστάσεις που βρίσκουν, επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους, με διαφορετικό τρόπο στην Σουηδία και διαφορετικούς τρόπους στα Βαλκάνια, υποστήριξε. Φωτίζονται πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εάν δεχθούμε ότι οι εταιρίες εξαγοράζουν ανθρώπους, διότι περί αυτού πρόκειται, ο στόχος είναι αυτός που υπογράφει, επεσήμανε. Αυτός ο οποίος χρηματίζεται λέει πάντα ότι δεν είμαι εγώ, αλλά είναι κάποιος άλλος από πίσω, συμπλήρωσε ο κος Κρεμαστινός. Και αυτό είναι που πρέπει να προσέξει η δικαιοσύνη, γιατί αν κάποιον άνθρωπο η δημοσιότητα τον διασύρει πάρα πολύ, η αθωότητα μετά από αρκετά χρόνια έχει μειωμένη σημασία, ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Για παράδειγμα -είπε- όταν στην Αμερική κόβεις μια απόδειξη καταστράφηκες, στην Ελλάδα δεν θα πάθεις σχεδόν τίποτα. Αυτή η υπόθεση ήρθε από την Αμερική, μπορεί να έρθουν και άλλες. Εγώ και όσοι γνωρίζουν αυτά τα πράγματα δεν έπεσαν από τα σύννεφα, επεσήμανε ο κος Κρεμαστινός.

Πιστεύω είπε ο βουλευτής ότι οι τόνοι θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότεροι. Εδώ πρέπει να βρεθεί εάν πράγματι συνέβη (που απ ό,τι φαίνεται συνέβη) και τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή που πήγαν τα λεφτά. Κάποιος τα πήρε και το θέμα δεν είναι συγκάλυψη αλλά η αποκάλυψη με τη βοήθεια των δικαστικών αρχών, δεν βλέπω άλλο τρόπο, πρόσθεσε.

Η Βουλή πρέπει να κάνει τη δουλειά της, δηλαδή εάν έχει στοιχεία για προανακριτική επιτροπή να γίνει, αλλιώς αν είναι για διερευνητική, να γίνει διερευνητική επιτροπή.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω