Εύσημα στην Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα της επιτρέψουν να βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι, απέδωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «είχαμε καλά νέα από τις αγορές διότι οι συναλλαγές πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν υψηλά ποσοστά στη ζήτηση από τους επενδυτές και τούτο καταδεικνύει ότι είμαστε σε πολύ καλή τροχιά και πιστεύω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, διότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα. Μετά από οκτώ έτη έχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια και να οργανώσουμε την επόμενη μέρα».

«Έρχομαι εδώ όντας αισιόδοξος και πεπεισμένος, διότι βλέπω ότι η ελληνική οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης. Βλέπω ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί παρά τις αναταράξεις που υπάρχει στις αγορές. Για μένα είναι σαφές: όταν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα, όταν είσαι εκτός προγράμματος, είσαι εκτός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις, ναι, αλλά όταν μιλάμε για μία καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», υπογράμμισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευρωπαίος επίτροπος δίνοντας το στίγμα είπε πως αν όλα προχωρήσουν όπως όπως αυτή τη στιγμή, στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup θα μπορέσει να υπάρξει μια συνολική συμφωνία, με ορίζοντα το τέλος του προγράμματος.

Αναφορικά με το ζήτημα της εποπτείας, εξήγησε ότι δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από άλλες χώρες.

Την ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουν πολιτικές ανάπτυξης, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του νωρίτερα με τον Ευρωπαίο επίτροπο.

Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και ένα σχέδιο ανάπτυξης, επισήμανε η Φώφη Γεννηματά που συναντήθηκε επίσης με τον κ.Μοσκοβισί.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω