Το κόκκινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Roadster αξίας 100.000 δολαρίων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ τελικά φαίνεται να ταξιδεύει πιο μακρυά στο Ηλιακό Σύστημα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο Mασκ ανακοίνωσε μέσω του Tweeter το βράδυ της Τρίτης, ότι ο ισχυρότερος πύραυλος στον κόσμο, ο Falcon Heavy της εταιρίας του SpaceX, είχε «ξεπεράσει την τροχιά του Άρη και συνεχίζει να πηγαίνει στην ζώνη των αστεροειδών».

Όμως, την Τετάρτη, αστρονόμοι διαπίστωσαν ορισμένες αποκλίσεις σχετικά με τους αριθμούς που δημοσίευσε ο Μασκ στο Tweeter με αποτέλεσμα η εταιρία του, SpaceX, να στείλει μια αναθεωρημένη τροχιά στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το αυτοκίνητο θα ταξιδέψει μακρύτερα από την τροχιά του Άρη, αλλά όχι αρκετά μακριά ώστε να φτάσει στη ζώνη των αστεροειδών. Η ζώνη αυτή ξεκινάει περίπου στα 329 εκατομμύρια μίλια από τον Ήλιο ενώ το Tesla θα φτάσει σε απόσταση περίπου 160 εκατομμυρίων μιλίων μακριά από το αστέρι του ηλιακού συστήματος.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y3niFzo5VLI?feature=oembed&w=640&h=480]

Ο Μασκ ελπίζει ότι το Falcon Heavy θα βοηθήσει με την διαπλανητική εξερεύνηση και στην αποστολή της NASA στην αποστολή ανθρώπων στον Άρη πριν από τα μέσα του αιώνα. Λίγες ώρες μετά την εκτόξευση του πυραύλου, ο Μασκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα ενθαρρύνει κι άλλες χώρες και εταιρείες να εμπλακούν. Θέλουμε μια νέα διαστημική κούρσα, γιατί οι αγώνες είναι συναρπαστικοί».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=I7LJIuB2CHE?feature=oembed&w=640&h=360]

ΠΗΓΕΣ: AMNA, TheVerge, Express, TheGuardian

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδώ!