Γενική συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών του Νομού Λάρισας:

«Συνάδελφε-σσα

Εργαζόμενε-η  στον κλάδο του γάλακτος των ποτών και των τροφίμων στο νομό Λάρισας.

Η Διοίκηση του συνδικάτου σε καλεί στην ετήσια γενική συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018  ώρα 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Για να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:

1. πως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον κλάδο μας, με τις ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

2. η υπογραφή νέας  κλαδικής  σύμβασης και η επαναφορά όλων των δικαίωμάτων μας,   είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου στον κλάδο.

Συνάδελφε – σσα

Κυβέρνηση, τρόικα,  Ε.Ε  και  βιομήχανοι, συνεχίζουν ασταμάτητοι τον  ανελέητο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει  στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα, οδηγώντας την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση!

Η  ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, δεν αφορά την ευημερία των εργαζομένων και του λαού μας, αλλά την κερδοφορία των καπιταλιστών.

Όχι  μόνο δεν θα επαναφέρει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας αλλά θα στηριχθεί στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.  Οι μειώσεις θα συνεχιστούν αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας.

Ο κλάδος μας και μέσα στην κρίση ήταν κερδοφόρος!

Και όμως οι βιομήχανοι του κλάδου, πρώτοι μείωσαν τους μισθούς και τα μεροκάματα στα 586 και 23 ευρώ μικτά αντίστοιχα.  Κατάργησαν τις κλαδικές συμβάσεις, τριετίες, ειδικότητες , ωράρια, πενθήμερα και τώρα μας πετάν και κανένα  ξεροκόμματο που το ονομάζουν μπόνους,  όπως για παράδειγμα οι εργοδότες τις γαλ/νιας  « ΟΛΥΜΠΟΣ» με τις μειώσεις  που έκαναν  από το 2012 άρπαξαν πάνω από 30 χιλιάδες  ευρώ  μ/ο από τον καθένα, και ….. επέστρεψαν  από 600 ευρώ φέτος  περίπου στην πλειοψηφία των εργαζομένων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο ότι από δω και πέρα έτσι θα είναι τα πράγματα. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με τσακισμένα δικαιώματα, και αν περισσέψει τίποτα από τους εργοδότες θα παίρνουν και κανένα ψίχουλο.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και γενικότερα όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας , πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  ότι ουτε η ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ουτε το τέλος των μνημονίων θα επαναφέρουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει,

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με γερά και ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα και τη συμμετοχή  όλων μας. Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει στον κάθε εργαζόμενο που απέχει  από   τον  οργανωμένο αγώνα!

Η συμμετοχή σου  είναι προσωπικό σου χρέος  και ευθύνη  για το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου!

Συμμετέχουμε όλοι στην  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ  ώρα 11 το πρωί   στο Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας».

Περισσότερα Εδω