ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

«Ευχάριστη εξέλιξη η υπογραφή του Εξοικονόμηση κατ” Οίκον»

Δήλωση για την υπογραφή της απόφαση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ” οίκον ΙΙ» έκανε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά:

«Η υπογραφή της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ΄οικον ΙΙ» είναι μια ευχάριστη έξελιξη για όλους μας. Ένα εξελιγμένο πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται οποιαδήποτε κατοικία με οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.

Η κατάθεση των αιτήσεων πλέον πραγματοποιείται μέσω του πληροφοριακού συστήματος των Τραπεζών διασφαλίζοντας έτσι τη διαφάνεια, την τήρηση της σειράς προτεραιότητας ως προς το χρόνο υποβολής και εξαλείφεται πλήρως ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας.

Εν κατακλείδι το σύστημα θα κλείνει τμηματικά ανά περιφέρεια όταν καλυφθούν τα διαθέσιμα για αυτή κονδύλια προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη που γινόταν στο παρελθόν.

Σηματοδοτείται λοιπόν ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, κυρίως των μικρομεσαίων, της αναβάθμισης της ενεργειακής μας πολιτικής ως χώρα και η ενίσχυση της αγοράς εργασίας σε κλάδους που έχουν σχέση με τις οικοδομές  .

Περισσότερα Εδω