Κέλλας: Κλειστή… λόγω ημερίδας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Στη Βουλή φέρνει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», σύμφωνα με το οποίο “ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας χορηγεί άδεια σε δημόσιους υπαλλήλους την ερχόμενη Δευτέρα, με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν… ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο!”

Στην ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά εξηγήσεις για το κατά πόσο είναι καταχρηστική μία τέτοια ενέργεια, ενώ θέτει και ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Λάρισας, στις 9/2/2018, καλούνται από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Ν. Ντίτορα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Υπηρεσίας να συμμετέχουν σε ημερίδα που διοργανώνεται από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος με θέμα “την εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη”, στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα, προβλέπεται η χορήγηση άδειας τη Δευτέρα (12/2/2018), λόγω της παρακολούθησης της ημερίδας.

Αναντίρρητα, είναι σημαντικό για τους δημοσίους λειτουργούς να εκπαιδεύονται και να επιμορφώνονται παρακολουθώντας ημερίδες, όπως η συγκεκριμένη που αφορά την “εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη’’.

Εντούτοις, προκαλούνται ερωτηματικά ως προς την εύρυθμη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τη Δευτέρα (12/2/2018).

Εφόσον οι υπάλληλοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα, η Αποκεντρωμένη προφανώς και δεν θα έχει προσωπικό για να εξυπηρετήσει τους πολίτες και, συνεπώς, θα είναι κλειστή για το κοινό τη συγκεκριμένη μέρα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:

1. Από πού αντλεί ο συντονιστής τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, ώστε να χορηγεί άδεια στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας ως κίνητρο προσέλευσης στην ημερίδα; Είναι καταχρηστική η ενέργεια αυτή;

2. Είναι σε γνώση σας η παραπάνω ενέργεια και τι θα συμβεί με τη λειτουργία των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη Δευτέρα;».

Περισσότερα Εδω