Σαρωτική νίκη Αγωνιστικής Ενότητας Συνταξιούχων με 96,6%

Σαρωτική νίκη με 96,6% για την Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων στις εκλογές της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ & Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας.

Παράλληλα, καταγράφηκε εκρηκτική άνοδος της συμμετοχής καθώς ψήφισαν 520 μέλη, ενώ πριν τρία χρόνια είχαν ασκήσει εκλογικό δικαίωμα 215.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενότητας Συνταξιούχων επισημαίνονται τα εξής:

«Ο συνδυασμός της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ που συμμετείχε στις εκλογές της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ & Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας, χαιρετίζει την πρωτοφανή μαζικότατη συμμετοχή των συνταξιούχων σ’ αυτές, που έφτασε στα 520 ψηφίσαντα μέλη, ενώ πριν 3 χρόνια είχαν ψηφίσει 215.

Η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή, αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι, κατανοούν την ανάγκη να δυναμώσει το σωματείο τους και οι αγώνες τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει με πιο βάρβαρο τρόπο να τσακίζει συντάξεις, μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση, την δημόσια υγεία, που επιβάλει άγρια φοροληστεία και γεννά ακόμα περισσότερη ανεργία και φτώχεια. Απορρίπτουν την νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησής τους, ότι τελειώνουν δήθεν τα βάσανα των συνταξιούχων και γενικότερα του εργαζόμενου λαού, με την περίφημη καπιταλιστική ανάκαμψη.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, χαιρετίζει επίσης τους συνταξιούχους που της εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά την ευθύνη διοίκησης της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ & Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας, δίνοντάς της την συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων, όλες τις έδρες στο 9μελές Δ.Σ, στην 3μελή Ε.Ε, και όλους τους Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και στο ΕΚΝΛ.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 520 ψηφισάντων για το Δ.Σ και την Ε.Ε, βρέθηκαν 507 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Απ’ αυτά η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (που σπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) έλαβε 491 ψήφους, ποσοστό 96,65%, τις 9 έδρες του Δ.Σ και τις 3 της Ε.Ε.

Ενώ η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), έλαβε 16 ψήφους, ποσοστό 3,35% και καμία έδρα.

Αντίστοιχα για τους Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και στο ΕΚΝΛ, σε σύνολο 520 ψηφισάντων, βρέθηκαν 519 έγκυρα.

Απ’ αυτά η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (που σπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) έλαβε 503 ψήφους, ποσοστό 96,91%, τους 6 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και τους 10 στο ΕΚΝΛ.

Ενώ η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), έλαβε 16 ψήφους,  3,08% και κανέναν αντιπρόσωπο.

Η σχεδόν καθολική στήριξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, αποτελεί επιβράβευση της συνεπούς αγωνιστικής δράσης της, όλα τα προηγούμενα χρόνια που είχε την ευθύνη διοίκησης της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ & Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας. Παράλληλα αποτελεί ισχυρότερη εντολή να δυναμώσει αυτή η αγωνιστική πορεία τα επόμενα χρόνια, συμπορευόμενη με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα που συγκροτούν το ΠΑΜΕ, για το αντιπάλεμα των αντιλαϊκών πολιτικών της σημερινής και κάθε άλλης αστικής κυβέρνησης.

Η υπερψήφιση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, απέδειξε στους ελάχιστους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που επιστρατεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεγελάσουν τους συνταξιούχους με το προσωπείο του «ανεξάρτητου», ότι αυτοί που συνομιλούν με τον εαυτό τους (όπως μας κατηγόρησαν στην προεκλογική τους ανακοίνωση), δεν είναι οι ταξικοί συνδικαλιστές που βρίσκονται μόνιμα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά οι ίδιοι που είναι μονίμως απόντες από το σωματείο και τους αγώνες του, μάλιστα οι περισσότεροι απ’ αυτούς γράφτηκαν τώρα στις εκλογές, μόνο και μόνο γι’ αυτό.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικά την προσπάθεια για την ενδυνάμωση του σωματείου και των αγώνων μας».

Περισσότερα Εδω