Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της NOVARTIS, με τη ζημιά για το Δημόσιο να αγγίζει τα 3 δισ. Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας. Το μαύρο χρήμα έφτανε στην Ελλάδα από δύο τροφοδότες λογαριασμούς, έναν στην Ελβετία και έναν πιθανότατα στην Κύπρο, αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, την ταυτότητα των οποίων δεν γνωρίζει κανείς, όπως διαβεβαιώνουν δικαστικές πηγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της σκοτεινής αυτής υπόθεσης τρεις είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα και άλλοι τρεις στις ΗΠΑ, οι καταθέσεις των οποίων στοιχειοθετούν και το μέρος της Δικογραφίας που εστάλη στη Βουλή και εμπλέκει 10 πολιτικά πρόσωπα. Από τις καταθέσεις τους προκύπτει χρηματισμός σε πολιτικούς, κρατικούς αξιωματούχους, γιατρούς και εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων.

Η διαδικασία από τη Βουλή για την προκαταρκτική εξέταση

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στο θέμα της NOVARTIS, δήλωσε ότι προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, όσο και αν κάποιοι μας κατηγορούν. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει και στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση 

Για σκευωρία και προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, όπως επανέλαβε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
Η κα Μαρία Σπυράκη παρουσίασε σειρά γεγονότων σύμφωνα με την οποία, όπως εκτιμούν στη ΝΔ, φαίνεται πως υπήρχε ενημέρωση αλλά και παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Επίσης, έκανε λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη.

Έντονη η πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο της Novartis και μέσα από την εκπομπή FOCUS της ΕΡΤ μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

O επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «Οι συκοφάντες ψευδομάρτυρες θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη«.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω