Το «έθιμο» της Τσικνοπέμπτης στον Πέρα Μαχαλά

Με όρεξη και αστείρευτο κέφι  γιόρτασαν για πρώτη φορά , το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στον Πέρα Μαχαλά. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν με στολισμο του πάρκου το μεσημέρι,δίνοντας την σκυτάλη στα  κάρβουνα και τις ψησταριές να παίρνουν κυριολεκτικά… φωτιά.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΗ ΠΕΡΑ ΜΑΧΑΛΑΣ (1) ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΗ ΠΕΡΑ ΜΑΧΑΛΑΣ (2) Την εκδήλωση ανοιξε το θεατρικό παιχνιδι της Λέσχης Πολιτισμού Ιπποκράτη, στην συνέχεια χόρεψαν τα παιδικά τμήματα του ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά και το τμήμα Ενηλίκων έπλεξε το γαϊτανάκι.Ταυτοχρονα για τους μικρούς φίλους υπήρχε face painting και δραστηριότητες ζωγραφικής από τους δασκάλους των Λεσχών Πολιτισμού.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με το παραπάνω.. βούλιαξε το πάρκο της συνοικίας, όλοι έγιναν μια παρέα και έστησαν ένα μεγάλο  γλέντι  που κράτησε  μέχρι αργά το βράδυ.

Η παραδοσιακή φωτια, τα σουβλάκια και το άφθονο  κρασι δεν μππρούσαν να λείπουν από αυτή την ομορφη βραδια που συνδιοργάνωσαν η 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων, ο ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά και οι Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η πρόεδρος του ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά κα. Ασπασια Κακαδιάρη, ο Πρόεδρος της 1ης ΔΚ κ. Γιώργος Δαούλας και η υπεύθυνη των Λεσχών Πολιτισμού κα. Δέσποινα Αράπκουλε. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσια τους ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Γιώργος Ζαούτσος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Θεόδωρος Καφφές και ο πρόεδρος της 3ης ΔΚ κ. Κώστας Ζέβλας.

Οι διοργανωτές ευχαριστουν το αρτοποιείο του Νικόλαου Ραποτικα για την χορηγία του και την ορχήστρα του Γιώργου Αραμπατζή για την όμορφη βραδιά.

Περισσότερα Εδω