«Ισχυρό πλήγμα» τόσο στο Ιράν όσο και στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατάφερε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, η οποία πραγματοποίησε το Σάββατο σειρά επιδρομών στη Συρία, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στήριξη στο Ισραήλ παρείχαν οι ΗΠΑ.

«Καταφέραμε χθες ισχυρό πλήγμα στις ιρανικές και συριακές δυνάμεις», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε όλους εκείνους που προσπαθούν να μας επιτεθούν», προειδοποίησε, σύμφωνα με ανακοίνωση που διανεμήθηκε από το γραφείο του. «Αυτή είναι η πολιτική μας και αυτή θα παραμείνει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού, ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε την αεράμυνά του στον βορρά, απέναντι στον Λίβανο και στη Συρία.

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε από την πλευρά της την απόλυτη υποστήριξή της στον «πιστό σύμμαχό της», ο οποίος έχει «το δικαίωμα να αμυνθεί εναντίον των συριακών δυνάμεων και των παραστρατιωτικών που υποστηρίζονται από το Ιράν».

«Καλούμε το Ιράν και τους συμμάχους του να σταματήσουν τις προκλητικές δραστηριότητές τους», υπογράμμισε ακόμη στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στο Ισραήλ ελάχιστες φωνές υψώθηκαν για να επικρίνουν τις τελευταίες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, με την εξαίρεση του απόστρατου στρατηγού Αμιράμ Λεβίν.

«Θα αρκούσε να περιοριστούμε στην κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που εισέδυσε στον εναέριο χώρο μας. Μία χώρα που είναι σίγουρη για τον εαυτό της δεν έχει ανάγκη να ορίζει δημόσια κόκκινες γραμμές γιατί κάτι τέτοιο δείχνει πανικό», δήλωσε ο πρώην διοικητής της βόρειας στρατιωτικής περιοχής.

Κάνοντας έναν υπαινιγμό στις έρευνες για διαφθορά, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε την ελπίδα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού «να μην υπάκουσαν σε άλλα κίνητρα» εκτός από τη στρατιωτική επιτακτικότητα.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω