Όλος ο ορεινός όγκος της Δυτικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας βρίσκεται σε κλοιό κακοκαιρίας, με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια κατά τόπους.

Προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων 48 ωρών. Εντονότερα ήταν στους νομούς Λαρίσης και Τρικάλων, και στην περιοχή της Ηπείρου.

Στις παραλιακές περιοχές του δήμου Αγιάς Λάρισας σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού άξονα, ενώ η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές στον Αγιόκαμπο Λάρισας.

Ορεινά χωριά στον δήμο Ελασσόνας έμειναν χωρίς ρεύμα για 11 ώρες. Ερευνάται αν ο θάνατος ενός 63χρονου, ο οποίος υποστηριζόταν μηχανικά με οξυγόνο, οφείλεται στη διακοπή ρεύματος.

Στα ορεινά του νομού Τρικάλων, το ύψος του χιονιού έφτασε το μισό μέτρο.

Παγετός επικρατεί σε πολλά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου κατά περίπτωση έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων – συγκεκριμένα στην Πέλλα, στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, γεγονός που καθιστά απαραίτητες τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιοχή της Ηπείρου, τα φαινόμενα είναι σε ύφεση. Στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ρεπορτάζ: Ν. Τζανετάκου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω