24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 οι σχολικές καθαρίστριες, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Στις 12:00 πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ήταν και αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας συναντάται με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας.

Σήμερα εξάλλου οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν για άλλη μία φορά στα δικαστήρια κατηγορούμενες για παράβαση 18(!) άρθρων του Ποινικού Κώδικα, για υπόθεση του 2014.

Τότε, οι καθαρίστριες συγκεντρώνονταν έξω από το ΥΠΟΙΚ διεκδικώντας την επίλυση εργασιακών θεμάτων και αν και δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, κατηγορήθηκαν ότι αυτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη δίκη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που κατηγορούνται για παράβαση 18 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, στο Η’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω