Σημασία έχει η κοινή διαπίστωση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συστημικό σκάνδαλο που διατρέχει όλους τους αρμούς του συστήματος και έχουμε υποχρέωση και ευκαιρία να το διερευνήσουμε σε βάθος, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή συνιστά μια ευκαιρία με την έννοια της αυτοκάθαρσης είτε κομμάτων, είτε του πολιτικού συστήματος. Υπάρχει μια a la carte αναφορά της ΝΔ στη δικαιοσύνη, άλλες φορές θεωρεί ότι λειτουργεί άψογα, τώρα θεωρεί ότι είναι κατευθυνόμενη, αυτές είναι αίολες επισημάνσεις, πρόσθεσε. Τα περί σκευωρίας δεν πείθουν κανέναν, επεσήμανε ο κος Σκουρλέτης, ούτε αυτούς που τα λένε, από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η υπόθεση Novartis ξεκίνησε από έρευνες έξω από τη χώρα.

Τη ρετσινιά της διαπλοκής – ανεξαρτήτως της υπόθεσης Novartis – έχει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ήταν κάτι που χαρακτήριζε το πολιτικό σύστημα τα προηγούμενα 30- 40 χρόνια, τόνισε ο κος Σκουρλέτης και κάλεσε τα πολιτικά αυτά κόμματα να διευκολύνουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Ο αρχηγός της ΝΔ έχει αγκαλιάσει μια ακροδεξιά ρητορική και οπισθοδρόμηση που πιστοποιείται από την ανάδειξη και στήριξη συγκεκριμένων προσώπων, όπως του κου Γεωργιάδη, αλλά και από τις πολιτικές τοποθετήσεις του κου Μητσοτάκη, επεσήμανε ο υπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω