ΤΟ 404 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ

Συγγενείς πεσόντων του 1940 προσέρχονται για δείγματα DNA

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΓΕΕΘΑ από συγγενείς πεσόντων του έπους του ’40 για δείγματα DNA.

Μετά την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αρκετοί είναι οι εν ζωή συγγενείς πεσόντων του έπους του ’40, που προσέρχονται στα καθοριζόμενα δειγματοληπτικά κέντρα, προκειμένου να δώσουν αίμα για ταυτοποίηση, με τη μέθοδο του DNA, οστών Ελλήνων πεσόντων Στρατιωτικών κατά την περίοδο του Ελληνο – Ιταλικού πολέμου 1940.

Πρόσφατα το kranosgr συνοδεύοντας μέλη του ΣΕΑΝ Λάρισας και ενός τέκνου πεσόντα στο μέτωπο της Αλβανίας, μετέβη στο 404 ΓΣΝ Λάρισας όπου παρακολούθησε τη διαδικασία.

Μετά τη συμπλήρωση και υπογραφή ειδικού εντύπου ο ενδιαφερόμενος 78χρονος σήμερα Γιάννης Χαρισμανίδης, έδωσε το απαραίτητο δείγμα με την ελπίδα να βρει τα οστά του πατέρα του που δεν γνώρισε ποτέ!

dna 1940 (2)

Με συγκίνηση μίλησε στην κάμερα του kranosgr για τη διαδικασία, τονίζοντας ότι αισθάνεται υπερήφανος για τον πεσόντα πατέρα του. Στο kranosgr μίλησε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΑΝ Λάρισας, Εφ. Ανθυπολοχαγός Φωκάς Μιχάλης ο οποίος μαζί με το επίσης μέλος του Δ.Σ Εφ. Ανθυπολοχαγό Χαλκιά Ευάγγελο, συνόδευσαν τον κ. Χαρισμανίδη στο νοσοκομείο.

dna 1940 (1)

Να σημειώσουμε ότι, όπως καταγράψαμε η υποδοχή σε ένα τέκνο πεσόντα του έπους του ’40 ήταν η πρέπουσα από το προσωπικό του 404.

Υπόδειγμα ευγένειας τόσο ο Διευθυντής του Μικροβιολογικού τμήματος Αντισυνταγματάρχης (ΥΙ) Ιωάννης Πλιάτσικας, καθώς και η Διευθύνουσα του νοσοκομείου Συνταγματάρχης (ΥΝ) Μαρία Νταλιάνη, ακολούθησαν κατά τα προβλεπόμενα τη δειγματοληπτική και γραφειοκρατική διαδικασία, αφού προηγουμένως είχαν υποδεχθεί τον κ. Χαρισμανίδη και τα μέλη του ΣΕΑΝ με τους οποίους και συνομίλησαν.

ΠΗΓΗ: kranosgr

Περισσότερα Εδω