Με θετικό τρόπο και ως «καύσιμο» για τη συνέχιση της κινητοποίησής τους υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι την απόφαση της εισαγγελικής έρευνας.

Μάλιστα καλούν και σε συμμετοχή στα Κούλουμα, έξω από τη Motor Oil, όπου έχουν στήσει αντίσκηνα, εδώ και ημέρες.

Οι εργαζόμενοι του MEGA

Η απόφαση για προκαταρκτική εξέταση, σχολιάστηκε από τους εργαζόμενους στο τηλεοπτικό κανάλι, με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η ελληνική Δικαιοσύνη επιτέλους αποφάσισε να ασχοληθεί με το «έγκλημα» που διαπράττεται εδώ και 17 μήνες στο MEGA από τους μετόχους που έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζoμένους τους.
Εμείς, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που βρισκόμαστε έξω από τη Motor Oil ζητώντας τα χρήματα για τη δουλειά μας, δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση της Εισαγγελέως που ανέλαβε την υπόθεση και μπορούμε, όποτε μας καλέσει, να καταθέσουμε για όσα συνέβησαν στην εταιρία και φτάσαμε στη «στάση πληρωμών» από επιχειρηματίες με τεράστια οικονομική άνεση.
Επίσης, είμαστε στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να μιλήσουμε με ονόματα ακόμα και στελεχών…
Ελληνική Δικαιοσύνη σε ευχαριστούμε!».

H EΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «χαιρετίζει την ενέργεια της Εισαγγελίας Αθηνών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το ζήτημα των εργαζομένων του Τ/Σ «MEGA», με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που αναφέρεται στον εμπαιγμό των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού από την εργοδοσία.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί τόσο στο ζήτημα των δεδουλευμένων των εργαζομένων, όσο και αυτό των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Η ΕΣΗΕΑ, έχοντας απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, παραμένει στη διάθεσή της προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

To EKA

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι: «εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα που δίνουν τα τελευταία δύο χρόνια οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, διεκδικώντας το αυτονόητο, αφού εδώ και 18 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Τον αγώνα για τα αυτονόητα, για την αξιοπρέπεια, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για την ίδια τους τη ζωή, τον δίνουν καθημερινά μέσα στο κτήριο του σταθμού στη Μεσογείων, κρατώντας το MEGA ανοιχτό, και κατασκηνώνοντας τις τελευταίες ημέρες έξω από το κτήριο της MOTOR OIL στην Κηφισίας, ιδιοκτησίας ενός εκ των μεγαλομετόχων.

Με τις καρδιές τους γεμάτες ελπίδα, και παρά τις άδειες τσέπες τους, συνεχίζουν να κρατούν το MEGA ζωντανό γεμίζοντας τους λογαριασμούς του σταθμού με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το ΕΚΑ καλεί την Κυβέρνηση και τους ισχυρούς μετόχους να δώσουν ένα τέλος στον εμπαιγμό των συναδέλφων εργαζομένων στο MEGA. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν όρια όπως και η αδιαφορία. Κρίνεται η επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, και στον αγώνα αυτόν το ΕΚΑ είναι συμπαραστάτης».

 

Σχετική είδηση: Εισαγγελική έρευνα για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο MEGA

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω