«Χρέος της Πολιτείας να ζουν με αξιοπρέπεια οι ανάπηροι»

Στο χρεος της Πολιτείας «να διευκολύνει με κάθε τρόπο τους αναπήρους, ώστε να μπορούν να ζούνε με αξιοπρέπεια, αλλά και στην ευθύνη μας ως κοινωνία των πολιτών να τους συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους», αναφέρεται ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων κ. Αθανάσιο Πατσιούρα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, καθώς λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, έπρεπε να συνοδεύει τον τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ, βουλευτή Σερρών, κ. Κώστα Καραμανλή κατά την περιοδεία του στο νόμο της Λάρισας, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των Αναπήρων της Θεσσαλίας. Ωστόσο, σε μήνυμά του επαινεί «τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες του Συλλόγου, προκειμένου να στηριχθούν τα μέλη του. Οι ανάπηροι μάς δείχνουν με τον καθημερινό προσωπικό τους αγώνα ότι η θέληση και η δύναμη για ζωή υπερνικά τις αντιξοότητες.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις θυσίες τους και να συνδράμουμε όπως μπορούμε στην προσπάθειά τους. Ως Πολιτεία, έχουμε χρέος να τους διευκολύνουμε με κάθε τρόπο ώστε να μπορούν να ζούνε με αξιοπρέπεια και ως άνθρωποι, οφείλουμε να τους συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους.

Έχοντας σαν παράδειγμα αγάπης για τη ζωή, τον ανυπέρβλητο αγώνα των αναπήρων, οφείλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον στον τόπο μας».

Περισσότερα Εδω