Το δρόμο της προανακριτικής παίρνει το σκάνδαλο Novartis μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπου τόνισε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να λάμψει η αλήθεια. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κάλεσε να κατονομάσει τους δικαστικούς που έστησαν -όπως υποστηρίζει-σκευωρία ,ενώ δήλωσε οτι το ελληνικό δημόσιο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις απο τη NOVARTIS. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε ναι στη σύσταση προανακριτικής, επαναλαμβάνοντας πάντως, οτι η υπόθεση έχει στοιχεία πολιτικής δίωξης. Υπέρ της προανακριτικής τάχθηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για προανακριτική

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση της Novartis.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε ναι στη σύσταση προανακριτικής, επαναλαμβάνοντας πάντως, οτι η υπόθεση έχει στοιχεία πολιτικής δίωξης. Υπέρ της προανακριτικής τάχθηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννη Φασουλάς

Σχετική είδηση: Απάντηση κυβέρνησης στον Κ. Μητσοτάκη: «Στο Μαξίμου δεν εισέρχονται βαλίτσες»

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω