Με τον Αμερικανό Πήτερ Ντόλμαν αντί της Ντήλια Βελκουλέσκου ως εκπρόσωπο του ΔΝΤ επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα προς το τέλος Φεβρουαρίου, κατά πάσα πιθανότητα στις 26 του μήνα, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση του θέματος.

Οι επικεφαλής των αποστολών της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, του ESM, Νίκολα Τζιαμαρόλι, της ΕΚΤ, Φρανσέσκο Ντρούντι, και ο Πήτερ Ντόλμαν επρόκειτο να έλθουν στην Ελλάδα αργότερα, μέσα στο Μάρτιο.

Η επίσπευση της άφιξης των θεσμών συνδέεται με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης-ουσιαστικά το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί-, των 88 προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης και της εισήγησης για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους με σύνδεση του ρυθμού ανάπτυξης με το ύψος των τοκοχρεολυσίων ανα έτος, γνωστή ως γαλλική πρόταση.

Στο χθεσινό EuroWorking Group (EwG) έγινε ενημέρωση για τεχνικά θέματα που άπτονται της γαλλικής πρότασης αλλά δεν λήφθηκε κάποια απόφαση σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται πως στόχος είναι η ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων έως τις 21 Ιουνίου που συνέρχεται το Eurogroup πριν τις διακοπές του καλοκαιριού.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδώ!