Αποφασίζεται σήμερα η απαγόρευση ή όχι εξόδου από τη χώρα, για τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη δικογραφία. Με υπόμνημά του ο κ. Φρουζής δηλώνει ότι συναινεί στο αίτημα του εισαγγελέα και είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης, ενώ το πρωί προσήλθε αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, καθώς όπως δήλωσαν οι συνήγοροι του, δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί «η παραμικρή υπόνοια» ότι θα φύγει από τη χώρα.

Το πρώην ανώτατο στέλεχος της Novartis, το διαβατήριο του οποίου βρίσκεται πλέον στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρούζης, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει χρήματα σε πολιτικούς ή άλλους υπεύθυνους σε άλλα πόστα, ενώ έχει καταθέσει μήνυση κατά της γραμματέως του για απάτη.

Ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον κ. Φρουζή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία στην υπόθεση της πολυεθνικής εταιρίας καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κατονομάσει τον Φρουζή ως το κεντρικό πρόσωπο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς για να εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού.

Κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis δήλωσε σε δημοσιογράφους τα εξής: «Ο κ. Φρουζής εμφανίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου των Πλημμελειοδικών και ζήτησε την επικύρωση της εισαγγελικής διατάξεως που του απαγόρευε την έξοδο από την χώρα». Αυτό το έπραξε «προς διάλυση κάθε υπόνοιας ότι έχει την πρόθεση να αποχωρήσει και να διαφύγει στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

«Ουδέποτε διανοήθηκα να φύγω από τη χώρα. Μου έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς από το Νοέμβριο του 2017. Γνώριζα ότι γίνεται έρευνα αλλά εγώ δεν είχα κάνει την παραμικρή κίνηση να φύγω και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι έχω πρόθεση να διαφύγω στο εξωτερικό», αναφέρεται στο υπόμνημα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες αναφέρουν ότι οι μεταφορές των χρημάτων, για ποσά μέχρι ενός εκατομμυρίου ευρώ, πραγματοποιούνταν μέσω του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Σ. Κοντονής για Novartis: Υπάρχουν αδικήματα που ίσως δεν έχουν παραγραφεί (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω