Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου ο Γιάννης Τζανετάκος, ιδρυτικός διευθυντής του πρώτου μη κρατικού Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» και Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (1996-2000) μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Τζανετάκος χαρακτήρισε πολιτικά (όχι κομματικά) τα κίνητρα, που οδήγησαν στο άνοιγμα της μη κρατικής Ραδιοφωνίας, που λειτούργησε ελεύθερα και με αυθορμητισμό στα πρώτα της βήματα, ενώ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο, που μπορεί και πρέπει να παίξει η Δημόσια Ραδιοφωνία, ως συνεκτικός ιστός με το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, δηλαδή «το μισό εκατομμύριο των νέων ενεργών επιστημόνων, που βρίσκονται στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην σχέση Ραδιοφώνου και επικαιρότητας, ο κ. Τζανετάκος σχολίασε τον συσχετισμό των πρόσφατων εξελίξεων στο σκάνδαλο Novartis με το 1989, χαρακτηρίζοντας στρατηγικό σφάλμα της κεντροαριστεράς, μια τέτοια σύνδεση, λέγοντας ότι «δεν υπήρξε βρώμικο ’89, υπήρξε ημικαθαρτήριο ’89».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω