ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ

Βαγενά: Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής

Στην απόφαση να χρηματοδοτηθούν ΟΤΑ του νομού Λάρισας για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και τον περιορισμό των διαρροών αναφέρεται η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας:

«Μετά το πρόσφατο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, όπου ανάμεσα στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν, αναδείχθηκε ως μείζον αυτό της διασφάλισης της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, βλέπω με χαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στην προσπάθειά της να ακούει και να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Όπως ανακοινώθηκε χτες, 13/02/18, από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και ΟΤΑ Α΄ βαθμού με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους δικαιούχους του προγράμματος είναι η ΔΕΥΑ Λαρισαίων, με τίτλο πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών των εξωτερικών-εσωτερικών υδραγωγείων των Δ.Ε. Γιάννουλης & Κοιλάδας του Δήμου Λαρισαίων», η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τίτλο πράξης «Επέκταση  Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού εξωτερικού υδραγωγείου στις δημοτικές ενότητες Αγιάς, Λακέρειας και Ευρυμενών» και ο Δήμος Τεμπών με τίτλο πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση επέκτασης συστήματος τηλεμετρίας και περιορισμού των διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τεμπών», οι οποίοι θα λάβουν συνολική χρηματοδότηση 1.150.000 ευρώ, 1.425.620 ευρώ και 1.071.601 ευρώ, αντίστοιχα».

Περισσότερα Εδω