Κέλλας: Σε απαξίωση τα σχολεία της διασποράς

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, για το ζήτημα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τα σχολεία της διασποράς. Ανίκανη να δώσει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων του εξωτερικού, μετακυλίει τις ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς».

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τα σχολεία της διασποράς.

Συγκεκριμένα, ακόμη και σήμερα, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, αποδεικνύεται ανίκανη να δώσει λύση στο θέμα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, μετακυλίοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σε ορισμένες μάλιστα ειδικότητες τα κενά υπερβαίνουν το 30% των θέσεων.

Επιπλέον, το Υπουργείο αφενός περιέκοψε τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις εκπαιδευτικών χωρίς επιμίσθιο, αφετέρου καθυστερεί εδώ και μήνες να καταβάλει τις επιπρόσθετες αποδοχές στους αποσπασμένους με ειδικό επιμίσθιο, προκαλώντας προβλήματα οικονομικής επιβίωσης στις οικογένειές τους.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας για στήριξη της ομογένειας και για συμβολή, μέσω της εκπαίδευσης, στη διατήρηση της εθνικής και πολιτισμικής  ταυτότητας των ομογενών μαθητών.

Καλούμε  την Κυβέρνηση να σταματήσει να εξάγει στο εξωτερικό την εγχώρια καταστροφική πολιτική της στην Παιδεία και να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση και πλήρη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού».

Περισσότερα Εδω