Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα έχει τα περισσότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε απόλυτα νούμερα στην Ευρώπη ενώ το ελληνικό έχει τα περισσότερα ως ποσοστό του συνόλου των δανείων τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι ευρωπαϊκές αρχές πιέζουν τις τράπεζες να μειώσουν το στοκ των προβληματικών δανείων αλλά διαφωνούν πως θα γίνει αυτό, απογοητεύοντας τους επενδυτές.

Το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες ανέρχεται σε 944 δισ. ευρώ και επιβαρύνει τους ισολογισμούς τους, επιφέροντας πλήγμα στα κέρδη τους και δυσκολεύοντας τον νέο δανεισμό.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο σε χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση του δημοσίου χρέους όπως η Ελλάδα, τονίζει το Bloomberg.

Η Ιταλία έχει τα περισσότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 224 δισ. ευρώ με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα να ακολουθούν με 142,2 δισ. ευρώ, 131,4 δισ. και 112,3 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Πάντως, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μειώσει το σύνολο των προβληματικών δανείων τους κατά 280 δισ. ευρώ και άνω από το 2014.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδώ!