Υπάρχει μια αυξανόμενη ένταση και φυσικά προκλητικότητα, τον τελευταίο 1,5 χρόνο τα φαινόμενα έχουν ενταθεί, δήλωσε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου και στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι Έλληνες είμαστε και πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι στην Τουρκία, δεν υπάρχει σε αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μόνο Ελλάδα. Σημειώνω το αυτονόητο, πρόσθεσε.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω όμως ότι, όταν ήρθε ο Ερντογάν του έδωσε η κυβέρνηση μια γέφυρα να περάσει στην Ευρώπη μετά το πραξικόπημα, εκείνος τίναξε στον αέρα την επίσκεψη, είχαμε επιβάρυνση του κλίματος και μετά την επίσκεψη που η κυβέρνηση έσπευσε να χαρακτηρίσει επιτυχημένη, είχαμε ό,τι είδαμε στα Ίμια και στην Κύπρο, συμπλήρωσε. Η κυβέρνηση δεν έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική. Σκεφτείτε τον πρωθυπουργό από τη μια πλευρά και τον υπουργό εθνικής άμυνας από την άλλη. Ο κος Τσίπρας λειτουργεί κατευναστικά και ο Καμμένος ντύνεται κάθε μέρα και μια άλλη στολή. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ως Ιανός με δυο πρόσωπα, επεσήμανε ο κος Χατζηδάκης.

Κανείς δεν αρνείται ότι η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε θέμα Τσάμηδων, ή να επιτρέψουμε στα Σκόπια να έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, τόνισε. Εγώ δεν αρνούμαι- είπε ο κος Χατζηδάκης- ότι στη ΝΔ υπήρχαν διάφορες αποχρώσεις από το 1990 και μετά για τα Σκόπια. Στο Βουκουρέστι που το χειρίστηκε η ΝΔ ούτε ενδοκυβερνητικό πρόβλημα υπήρξε, ούτε ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους και τώρα που το χειρίστηκε η κυβέρνηση, η ΝΔ δεν διχάστηκε κάτι που ήλπιζε η κυβέρνηση, αντίθετα διχάστηκε η ίδια η κυβέρνηση και στο τέλος της διαδρομής αμφιβάλλω αν θα λυθεί το πρόβλημα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο κος Χατζηδάκης είπε ότι εμείς λέμε όλα στο φως. Δεν υπάρχει διάθεση από τη ΝΔ να καλυφθεί κανένας, πρόσθεσε. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι έχουμε μάρτυρες γνώμης και όχι γνώσης, επεσήμανε. Η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κατηγορεί τους 10 αναφερόμενους στην δικογραφία, αντίθετα πρόκειται για ένα φιλοσοφικού χαρακτήρα παραπεμπτικό, τόνισε ο κος Χατζηδάκης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω