Μία μάνα με τα δύο της παιδιά ανέσυραν νεκρούς εχθές το μεσημέρι, από την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, απέναντι από το ελληνικό χωριό Μαράσια του δήμου Ορεστιάδας, οι τουρκικές αρχές.

Πρόκειται για μία 37χρονη γυναίκα, ένα τρίχρονο και ένα εντεκάχρονο παιδί, τουρκικής υπηκοότητας, από την Κωνσταντινούπολη, όπως έγινε γνωστό, μετά τον εντοπισμό μίας τσάντας που περιείχε τις ταυτότητες των τριών. Στη βάρκα επέβαινε μάλλον και ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας των δύο μικρών παιδιών, απολυμένος εκπαιδευτικός, όπως και η νεκρή σύζυγός του, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αλλά διώκονταν και πάλι από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Η οικογένεια «φυγάδων», όπως την αναφέρουν ορισμένες τουρκικές ιστοσελίδες, φαίνεται ότι σκόπευε να περάσει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο για να γλιτώσει τη δίωξη. Είναι πολύ συχνό, εδώ και καιρό, διωκόμενοι Τούρκοι πολίτες να ακολουθούν τις διαδρομές μεταναστών και προσφύγων για να φτάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί το πολιτικό άσυλο.

Η οικογένεια είχε επιβιβαστεί (εχθές) τα ξημερώματα της Τρίτης σε πλαστική βάρκα μαζί με 4- 5 ακόμη άτομα, που αγνοούνται και αναζητούνται για δεύτερη ημέρα από τις τουρκικές αρχές. Είναι πιθανό και οι υπόλοιποι αγνοούμενοι να είναι μέλη μίας οικογένειας, που επίσης είχε μικρά παιδιά.

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι συνοριακοί φρουροί και κάποιοι που βρίσκονταν στην περιοχή άκουσαν φωνές που ζητούσαν βοήθεια και ειδοποίησαν την αστυνομία και την ομάδα διάσωσης, που άμεσα ξεκίνησαν τις έρευνες σε μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε μία σκισμένη πλαστική βάρκα, η οποία φαίνεται ότι σκίστηκε από κάποιο κλαδί ή κορμό, από αυτά που μεταφέρουν τα ορμητικά νερά του ποταμού, καθώς τις τελευταίες ημέρες ήταν έντονες οι βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την τουρκική πλευρά, ωστόσο και η Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχει ζητηθεί επίσημα η συνδρομή της από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες απλά ενημέρωσαν για το περιστατικό, αναζητά κατά μήκος της ελληνικής όχθης για τυχόν επιζώντες ή άψυχα σώματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Β. Πρεμίδης

ΦΩΤΟ: EDIRNE HABER

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω