Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και μίλησε κατ’ ιδίαν με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) «Γαύδος», που υπέστη ζημιές μετά τον εμβολισμό του από το τουρκικό σκάφος στα Ίμια. «Επέδειξαν ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Κατά την άφιξή του, τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων, το οποίο περιλαμβάνει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Κέντρου, στον απόηχο του επεισοδίου στα Ίμια.

Κατά την εν εξελίξει επίσκεψή του ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε, επίσης, και με άνδρες από τη μονάδα υποβρυχίων αποστολών που πήραν μέρος επιχειρησιακά σε καταπολέμηση περιστατικών οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και με άνδρες της μονάδας ελικοπτέρων και αεροσκαφών του Λιμενικού.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού.

Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον οποίο τόνισε πως τέτοια γεγονότα «υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω