Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα επισκεφθεί γύρω στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη συνέχεια θα μιλήσει στα στελέχη του.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται μετά τα πρόσφατα γεγονότα, στην περιοχή των Ιμίων, κατά  τα οποία  τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης 090  του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Μετά το περιστατικό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στον οποίο υπογράμμισε πως τέτοια γεγονότα  υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιον.
Τόνισε επίσης την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Η Τουρκία οφείλει πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω