Η Ελλάδα ξεκίνησε δική της έρευνα με τα όσα στοιχεία υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα. Το ΓΕΕΘΑ ήδη έχει αναθέσει σε ανώτατο αξιωματικό τη διενέργεια ΕΔΕ που θα εξετάσει τα δεδομένα που υπάρχουν και όσα γνωρίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στην περιοχή του Έβρου.

Το ΓΕΕΘΑ θέλει να μιλήσει με τους αξιωματικούς που ήταν πριν και μετά το περιστατικό, σε βάρδια, καθώς και τους ανωτέρους τους.

Σ’ αυτό το σημείο θα έχει συμβολή και η ΕΥΠ που έχει κληθεί να εξετάσει και να παραδώσει στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα στίγματα των κινητών, κατά τη διάρκεια της πεζής περιπολίας αλλά και εκ των υστέρων, από την ώρα που ξεκίνησε η περιπέτεια για τους δυο στρατιωτικούς.

Παρά το γεγονός πως έχει κλείσει ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο Ναύαρχο Αποστολάκη και τον Στρατηγό Ακάρ ύστερα από 5 ημέρες που έχει συμβεί το περιστατικό, επικρατεί δυσθυμία στο επιτελείο για την τροπή που πήρε η υπόθεση καθώς οι Τούρκοι κάνουν πόλεμο νεύρων. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες αισιόδοξες φωνές στο ΓΕΕΘΑ που εκτιμούν πως πιθανό να έχουμε και καλές ειδήσεις από την Αδριανούπολη.

Τι λένε πήγες του Πενταγώνου: Η Τουρκία τραβά το σχοινί για μια τυπική υπόθεση

Ανώτατοι αξιωματικοί έλεγαν πως η Τουρκία τραβά το σχοινί για μια τυπική υπόθεση και πως μετά την εξέταση των κινητών τηλεφώνων αν οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας είχαν εντοπίσει το παραμικρό, αμέσως θα το είχαν ανακοινώσει.

Σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή: «Αν είχαν βρει κάτι επιλήψιμο στα κινητά των δυο στελεχών μας, είναι βέβαιο πως θα το είχαν κάνει σημαία και θα το έδειχναν παντού ώστε να κατηγορήσουν τόσο τους ίδιους όσο και τη χώρα μας.»

Μήνυμα κυριαρχίας

Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτός ο πόλεμος νεύρων, με την Τουρκία, η Ελλάδα κλείνει με νοταμ το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο για αεροναυτικές ασκήσεις, μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Αυτό όπως λένε στρατιωτικές πηγές θα βοηθήσει και στην τόνωση του ηθικού ολόκληρου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Γ. Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω