Την επαναφορά των ΣΣΕ επιδιώκει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και αποδέκτης του αιτήματός της είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας.

Επίσης καλεί τους εργοδότες να συστήσουν εργοδοτική οργάνωση έτσι ώστε να επανέλθει η πλευρά την εργοδοσίας ως θεσμικός συνομιλητής.

Σε σχετική ανακοίνωση η Π.Ο.Θ.Α. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος με σημερινή του απόφαση συμπαρίσταται και στηρίζει ανεπιφύλακτα τις αποφάσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για απεργία στις 15 Μαρτίου 2018 στο χώρο του Θεάτρου, με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Επίσης με την ίδια απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει πως υποστηρίζει εκ των προτέρων ανάλογες αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις που μπορεί να αποφασίσουν και τα άλλα Σωματεία που είναι και αυτά μέλη της Ομοσπονδίας και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα εργαζόμενων στο χώρο του θεάτρου.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, θα εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις στο χώρο του Θεάματος. Η έλλειψη για περισσότερα από 5 χρόνια συλλογικών συμβάσεων σε συνδυασμό με τις μνημονικές πολιτικές, έχει δημιουργήσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Όλες αυτές οι δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους απαιτούν ψυχραιμία, αγωνιστική επαγρύπνηση, σύνεση και το κυριότερο ενότητα».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω