ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξεχωριστές διακρίσεις Λαρισαίων σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Tο Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τρείς νέους της πόλης μας. Στην κορυφή των άριστων «μαθηματικών μυαλών» βρέθηκαν ένας φοιτητής, ένας μαθητής Λυκείου και ένας μαθητής Γυμνασίου.

Ο Λαρισαίος φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου και απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης πήρε χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό για φοιτητές SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές και πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-1

Να σημειωθεί ότι στη γενική κατάταξη το Μαθηματικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν, ενώ η ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες όλων των χωρών.

Επίσης είναι ξεχωριστή τιμή για τη Λάρισα, η συμμετοχή 15 μαθητών στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης». Ιδιαίτερη μνεία ωστόσο, αξίζουν οι διακρίσεις που απέσπασαν ο μαθητής της Β΄ Λυκείου του 14ου Λυκείου Λάρισας Ιωάννης Μπέλλος, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και ο μαθητής της Β΄ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου Αθανάσιος Παπαλέξης που πήρε το αργυρό μετάλλιο.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-3

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-2

Οι ξεχωριστές αυτές διακρίσεις αποδεικνύουν το υψηλό μαθηματικό υπόβαθρο των μαθητών του νομού μας.

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τόσο τους διακριθέντες νέους , όσο και όλους τους μαθητές , που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στα διάφορα στάδια των πανελλήνιων διαγωνισμών της Εταιρείας

Περισσότερα Εδω