Πέντε μέλη τα οποία φέρονται να ανήκουν σε ακροδεξιά οργάνωση έχουν συλληφθεί σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αττική, Ήπειρο και Β. Ελλάδα και θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα, με βαριές κατηγορίες. Στις 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κατ΄ οίκον έρευνες.

Όλοι είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Υπό έρευνα είναι επίσης αν υπάρχει σχέση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση και πάλι στην Φαβέλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία. Πάντως εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και για αυτή την επίθεση, καθώς φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες.

Σε ένα από τα σπίτια που ελέχθησαν βρέθηκαν 50 κιλά νιτρική αμμωνία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης, ενώ οι αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί και οι οποίοι έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για έρευνα, μαζί με τα άλλα ευρήματα.

To εγκώμιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έπλεξε ο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Το φασιστικό αυγό του φιδιού δεν θα εκκολαφθεί στον τόπο μας. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά για την προστασία της κοινωνίας», αναφέρει ο κ. Τόσκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός είπε ότι αν και πρόκειται για οργάνωση που υποτίθεται ότι υποστηρίζει εθνικούς στόχους, η COMBAT 18 φαίνεται να έχει διεθνή δράση.

Ξεκίνησε το 1992 στη Μ. Βρετανία ως παρακλάδι της οργάνωσης «Αίμα και Τιμή». Έχει παρακλάδια και στις ΗΠΑ, ενώ στο παρελθόν έχει σχετιστεί με το Εθνικό Κόμμα της Βρετανίας.

Τα μέλη του ομολογούν και δηλώνουν ανοιχτά λάτρεις του ναζισμού και του ρατσισμού.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω