Η εργασιακή καθημερινότητα, έτσι όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνιαθα απασχολήσει τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Η συνέλευση θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μάρτη 2018, στις 11πμ.

O σύλλογος που έχει ενεργό συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας (θα αποτελέσει και θέμα στη συνέλευση  αφού την Κυριακή 1η Απρίλη επανέρχεται το ζήτημα) τονίζει πως «από Μάη έρχεται και πάλι το κύμα των συνεχόμενων Κυριακών με τα μαγαζιά ανοιχτά (Μάης-Οκτώβρης)».

Ως προς το υπόλοιπο πλαίσιο συζήτησης και λήψης αποφάσεων από τη γενική συνέλευση, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε αυτή τη φάση, ανάμεσα στις διάφορες συλλογικές διεκδικήσεις που ως Σύλλογος βάζουμε μπροστά, ξεχωρίζει και η κίνησή μας για τα δικαιώματα όσων από εμάς εργάζονται με δίκυκλο. Απαιτούμε -ανάμεσα σε άλλα- οι εταιρίες να αγοράζουν οι ίδιες και να συντηρούν τα δίκυκλα, να καταβάλλουν όλα τα έξοδα για τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, ανταλλακτικά, σέρβις κ.λπ., να αγοράζουν οι ίδιες και να χορηγούν στον εργαζόμενο εξοπλισμό προστασίας (αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, αδιάβροχο παντελόνι, αδιάβροχες μπότες, γάντια, κράνος κ.λπ.).

Παράλληλα, επιχειρούμε να βάλουμε ένα τέλος στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας (καθυστέρηση ή και μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, μέρους ή και του συνόλου των μισθών μας και των αποζημιώσεων απόλυσης).

Και βέβαια η προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας είναι αυτή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας σύμφωνης με τις ανάγκες μας. Διεκδικώντας σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους συναδέλφους (ανεξαρτήτως ηλικίας, ειδικότητας κλπ), μείωση του εργάσιμου χρόνου και αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες. Η κατάργηση των ΣΣΕ, όπως και αυτής του κλάδου μας, αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα μνημονιακά δωράκια προς τους εργοδότες μας».

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω