Προτάσσουμε την εθνική διάσταση του θέματος (με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς), για εμάς δεν υπάρχει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα, είμαστε πάνω από όλα Έλληνες, υπάρχει πρωτίστως η Ελλάδα και στο συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γυρίσουν οι στρατιωτικοί μας το ταχύτερο δυνατόν σώοι και αβλαβείς στην πατρίδα μας, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Χρειάζεται να έχουμε διαύλους επαφής και με την Άγκυρα και φυσικά την ίδια στιγμή και μια αντίστοιχη επαφή με τις Βρυξέλλες και με την Ουάσινγκτον, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει υποτιμήσει τους κινδύνους και έχει επιδείξει μια παρατεταμένη αμηχανία στα συγκεκριμένο θέματα, Κύπρος, γεωτρύπανο, επίθεση στα Γαύδος, στα Ίμια, συμπλήρωσε. Ακόμα και το γεγονός ότι πέρασαν 4-5 μέρες για να γίνει μια κάποια παράσταση στο εξωτερικό για το θέμα με τους δυο στρατιωτικούς δείχνει ότι υπήρξε ένας αιφνιδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης, θα προτιμούσαμε μια πιο στιβαρή διαχείριση στο συγκεκριμένο ζήτημα, πρόσθεσε ο κος Χατζηδάκης. Θα περιμέναμε μια πιο συνεκτική πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, τόνισε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Δαβάκη, ο κος Χατζηδάκης είπε ότι αυτές ήταν έξω από το πλαίσιο των αρχών της ΝΔ. ο ίδιος, όπως είπε, ζήτησε συγγνώμη και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω