Ενότητα και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του περιστατικού με τους Έλληνες στρατιωτικούς και τη γρήγορη επιστροφή τους, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της επετείου ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους: Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες, και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι «το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο».

Οι Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να γυρίσουν το συντομότερο στη χώρα μας, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κι επανέφερε παλιότερη πρότασή του για την ανάγκη σύστασης Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω