Στις 11 ανέρχονται πλέον οι συλλήψεις για την υπόθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για σωρεία επιθέσεων, καθώς σήμερα συνελήφθησαν άλλοι δύο ως κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ένας 35χρονος βενζινοπώλης από τα Γιάννενα, συντόνιζε τη δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης και ανέβαζε βίντεο από τις επιθέσεις με την ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης.

Στην κατοχή του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, βρέθηκε πλούσιο ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ψηφιακή ανάλυση και ίσως προκύψουν στοιχεία για νέα μέλη της οργάνωσης αλλά και παρακλάδια της.

Τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, απέφευγαν τις τηλεφωνικές επαφές και οι επικοινωνίες τους γινόταν με e-mail. Από 20 έως 35 ετών οι ηλικίες των συλληφθέντων, ανάμεσά τους και ένας δικηγόρος, ο οποίος είχε εκπροσωπεί νομικά έναν από τους συλληφθέντες της φασιστικής οργάνωσης «Απέλλα».

Τα τελευταία χρόνια, 30 οι εμπρηστικές επιθέσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΑΣ σχετικά με την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου τα εξής:

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμα ημεδαπών, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα: Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και στα Γιάννενα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω