Το σκάνδαλο στο Μετρό αφορά την περίοδο 2003-2007 και σχετίζεται με τον τρόπο ανάθεσης μελετών στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επανέλαβε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση». Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στην δραστηριοποίηση της UBER στην Ελλάδα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους αυτοκινητιστές.

Το νομοσχέδιο που αφορά στη ρύθμιση διαμεσολαβητικών δραστηριοτήτων στις μεταφορές βάζει ένα πλαίσιο λειτουργίας για τις εταιρείες όπως η UBER και η BEAT ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταφορών και δήλωσε πως «Είναι πρόκληση να υπάρχει στήριξη σε αυτές τις εταιρείες, ονομαστικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, από στελέχη της και τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας όταν γνωρίζουν ότι η συνεισφορά μέσα στον τόπο, μέσα σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες αυτών των εταιριών, δεν είναι απλά μηδενική, είναι εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και ότι μεταφέρονται χρήματα στο εξωτερικό, χωρίς κανέναν έλεγχο».

Αναφορικά με το σκάνδαλο στο Μετρό εξήγησε ότι «το σκάνδαλο στο ΜΕΤΡΟ ήρθε από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, αφορά την περίοδο 2003-2007, σχετίζεται με τον τρόπο ανάθεσης σε μελέτες στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την κατασκευή του έργου του Μετρό και διερευνήθηκε από τη γερμανική δικαιοσύνη».

«Δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες, ούτε από την κυβέρνησή μας ούτε από την επόμενη που θα είμαστε πάλι εμείς», ανέφερε με έμφαση.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση

Χωρίς ταξί η Αττική 8 με 5 το απόγευμα-24ωρη απεργία στα τρένα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω